Nya BM1000 Profinet-gränssnittet från INFICON godkänt av PROFIBUS användarorganisation

Välkommen att kontakta närmaste INFICON-kontor för att veta mer om PROFINET.

INFICON har nu officiellt fått sitt BM1000 ProfiNet-gränssnitt godkänt av PROFIBUS' användarorganisation. Det nya gränssnittet möjliggör integrationen av läcksökare i helautomatiska testsystem baserade på den senaste PROFINET-standarden. PROFINET står för " Process Field Network " och kombinerar industriell erfarenhet för fältbussteknik med öppenhet och flexibilitet av industriellt Ethernet.

– Som ledande leverantör inom läcksökning och täthetsprovning introducerade INFICON år 2012 BM1000 PROFIBUS-gränssnittet, vilket stöder automationsstandarden från PROFIBUS. Läcksökare för helautomatiska system som till exempel INFICON LDS3000 Läcksökare kan beställas med ProfiBus- eller ProfiNet-gränssnitt. Även T-Guard Läcksökningssensorn erbjuder ProfiBus-gränssnittet.

I Tyskland har ledande aktörer i fordonsindustrin enats om att standardisera till PROFINET-standard. I gruppen "Automation Initiative of German Automobile Manufacturers" (AIDA), har Audi, BMW, Daimler, Porsche och Volkswagen åtagit sig att använda PROFINET som automationsstandard. I september 2014 godkände Kina PROFINET som nationell standard inom automation. Införandet av PROFINET-standarden för läcksökare är INFICONs svar på marknadens krav.

Det nya BM1000 ProfiNet gränssnittet från INFICON har blivit certifierad enligt IEC61158 och IEC61784 och klassificeras som PROFINET IO Device, Conformance Class B.