Företagsnyheter

Ny försäljningsansvarig för centrala USA

Brian PerdueINFICON Inc. (USA) har anställt Brian Perdue som Key Account Manager för den centrala regionen. Brian kommer att ansvara för försäljning av läcksöknings- och vakuumprodukter inom fordronsindustri, RAC och tillverkande industri i staterna Missouri, Arkansas, Kansas, Nebraska och Iowa.

Brian kommer närmast från JGB Enterprises Inc där han jobbade som Account Manager. Innan dess arbetade Brian på Varian Vacuum Products där han ansvarade för läcksökningsapplikationer och försäljning av läcksökningsinstrument.

Brian har en Bachelor of Science-examen i Automotive Technology och en i Business Administration från Pittsburgsuniversitet.

Applikationshjälp i Nordamerika

Lennart LarrsonLennart Larsson är den nya Applikations- och Supportingenjören för vätgasläcksökare i USA. Han kommer från INFICON AB i Linköping där han normalt arbetar som applikationsingenjör. Lennart har arbetat inom INFICON i 14 år.

Han har tidigare arbetat för Trimble (ett företag som tillverkar mätutrustning för bland annat lantmäteri och byggnadsindustrin) och SwedAir Target (ett företag som tillverkade utrustning för målskjutning för främst luftvärn o flygvapen).

Lennart tog examen i elektronik på Åva Gymnasium i Sverige.

INFICON har förvärvat KEYX GmbH

Volker DahmFrån och med 1.e januari 2014 har INFICON förvärvat läcksökningsenheten från KEYX GmbH & Co KG, Leipzig, Tyskland. KEYX verkade inom utveckling, produktion och försäljning av vätgasbaserade tätkontrollssystem. KEYX tätkontrollsystem detekterar vätgas utan användning av vakuum. INFICON har förvärvat teknik, kunnande och tillgångar från KEYX. INFICON kommer att fortsätta med försäljning och support för KEYXs lösningar. Tidigare KEYX-kunder kan kontakta sina egna försäljningskanaler eller också INFICON direkt.

Volker Dahm är Key Account Manager för vätgassystem. Volker – som har utvecklat KEYXs teknik och grundat företaget År 2007 - har varit VD fram till förvärvet. Han har en examen som Dipl.-Ing. i maskinteknik samt en MBA från Leipzig Graduate School of Management (HHL).