Sensistor Sentrac - All information du behöver, direkt i din hand

Sensistor Sentrac™ Vätgasläcksökare är en ny robust detektor för industriella tillämpningar. Den är väl lämpad för såväl manuell som robotassisterad läcksökning. Instrumentet är baserat på den mycket känsliga och selektiva Sensistor-sensorn och passar perfekt i en mängd olika läcksökningsapplikationer, både på produktions-och reparationslinjen. Tack vare sin unika förmåga att hantera både små och stora läckor samt höga bakgrundsnivåer av spårgas är Sensistor Sentrac™ ett mycket mångsidigt instrument.

Detektorns nya handprob har fått en mer ergonomisk utformning. Mätprocessen styrs smidigt och intuitivt med en multifunktionsknapp på probhandtaget för snabb åtkomst till de mest använda funktionerna. Handproben är utrustad med LED-lampor som belyser läcksökningsområdet och därmed underlättar läcksökningsprocessen. Den har också en OLED-display som ger mycket bra läsbarhet i alla betraktningsvinklar och tillgång till information direkt i operatörens hand.

Sensistor Sentrac ™ är den första läcksökaren från INFICON att använda INFICONs nyutvecklade HMI (Human Machine Interface) på en ny färgpekskärm. Denna nya HMI möjliggör snabbare och mer intuitiv navigering i mjukvaran under installation och drift, vilket minimerar risk för tidsödande misstag. Inställningar för olika mätsituationer kan sparas som kompletta recept och lagras på SD-kort för säker back-up vilket också förenklar installationen av flera läcksökare med samma inställningar. Sensistor Sentrac gör det också lätt för operatören att lagra olika recept för snabb hämtning och återanvändning.

Sensistor Sentrac ™ finns i både stationär och batteridriven version.

Egenskaper i korthet

  • Mycket känsligt och selektivt instrument - innehåller väl beprövad Sensistor sensorteknik
  • Hanterar både små och stora läckor med snabb reaktion och snabb återhämtning, även efter stora läckor
  • Ny handprob med multifunktionsknapp, display för läckindikering och LED-lampor
  • Ny färgpekskärm och ny HMI för enklare och säkrare menynavigering
  • Handprobsdisplay med stor betraktningsvinkel för optimal läsbarhet
  • Testresultat visas både på instrumentets skärm och handprobdisplay
  • Probsensorn kan lätt bytas ut av operatören för maximal tillänglighet
  • Finns som stationär och batteridriven modell

Tekniska data

Kontakta närmaste INFICON-kontor för mer information om Sensistor Sentrac Vätgasläcksökare.