Ny LDS3000 AQ erbjuder effektiv lösning för tillförlitlig detektering av vätskeläckor

INFICON lanserar LDS3000 AQ en modulär läcksökare som använder den kostnadseffektiva Formiergasen för ackumulationstest i en enkel kammare. LDS3000 AQ är mycket känslig och kan detektera läckor ner till 10-5 mbarl/s. Vid detektering av vätskeläckor är instrumentet lika tillförlitligt som ett heliumtest i en vakuumkammare, men nästan till kostnaden av ett tryckfallsinstrument.

LDS3000 AQ

Den nya LDS3000 AQ från INFICON hittar vätskeläckor snabbt och tillförlitligt – nästan till kostnaden av ett tryckfallsinstrument

Industry 4.0 Ready

Tillförlitligt läcktest som med helium - nästan till kostnaden av ett tryckfallsinstrument

Med LDS3000 AQ fyller INFICON gapet mellan tryckfalltest och vakuumtest med helium. Jämfört med tryckfallstestet kan ackumulationsmetoden från INFICON inte bara detektera mindre läckor utan också erbjuda en annan viktig fördel, då den ger testresultat som är oberoende av temperatur- eller fuktvariationer. LDS3000 AQ ger alltid extremt tillförlitliga testresultat med hög repeterbarhet.

Fältbussgränssnitt för integration i Industri 4.0 Fieldbus interfaces for Industry 4.0 integration

LDS3000 AQ är den tredje läcksökaren från INFICON som används till enkla ackumulationstester. Medan T-Guard® Läcktestare använder helium som spårgas, kan den nya LDS3000 AQ använda den kostnadseffektiva Formiergas eller helium. Formiergas är en standard gasblandning innehållande 5% vätgas i kvävgas. LDS3000 AQ hittar läckor ner till 10-5 mbarl/s med både spårgas. Både läcksökare LDS3000 AQ och T-Guard använder en mängd moderna fältbussgränssnitt för att möta kraven inom ett brett spektrum av applikationer. Läcksökare från INFICON kan kopplas till industriella nätverk för datautbyte och är på så sätt redo för industri 4.0.

AQmulation™ metod från INFICON

INFICON AQmulation

AQmulation-metoden från INFICON använder en enkel ackumulationskammare utan behov av pumpar.

Den kostnadseffektiva AQmulation-metoden från INFICON använder en enkel ackumulationskammare som har betydligt lägre krav på täthet än konventionella vakuumkammare. Dessutom behövs inga stora och kostsamma pumpar för att generera vakuum i kammaren. Testobjektet fylls med spårgas, antingen Formiergas eller helium, och placeras i ackumulationskammaren. Spårgas som läcker ut från potentiella läckor ackumuleras i kammaren och fördelas jämnt med hjälp av en fläkt. Läckstorleken beräknas utifrån den mängden spårgas som ackumuleras i kammaren över ett visst tidsintervall. Den kostnadseffektiva och tillförlitliga ackumulationsmetoden är väl lämpad för detektering av vätskeläckor som till exempel olje- eller vattenläckor, även i större komponenter.

Nya LDS3000 AQ kommer att finnas tillgänglig för försäljning från October 2017. För ytterligare information är du välkommen att kontakta närmste INFICON kontor eller återförsäljare.