Spårgasfyllare Sensistor ILS500 F nu klar för både vätgas och helium

Arbetar du med avancerad industriproduktion, där täthetsprovning med spårgas är en viktig del av den totala kvalitetskontrollen? Att investera i en spårgasfyllare från INFICON istället för att fylla på gas manuellt har många fördelar, vare sig du läcksöker med vätgas eller helium:

Ett komplett läcksökningssystem

Tillsammans med INFICON läcksökare för vätgas eller helium ger Sensistor ILS500 F dig ett komplett system för läcksökning. Dessutom kan systemet mycket enkelt anpassas till en ny testsituation om förutsättningarna förändras.

Du får ett tillförlitligare testresultat

Spårgasfyllaren utför en kontroll av alla moment i läcksökningsprocessen. Den kan säkerställa:

  • Att testobjektet är rätt anslutet
  • Att testobjektet fylls i med spårgas vid rätt tidpunkt och tryck
  • Att spårgasen evakueras bort från arbetsplatsen

Kvaliteten på din testmiljö bibehålls

Spårgasfyllaren utför först ett grovläcktest som kontrollerar att produkten inte har en större läcka som gör att större mängder gas läcker ut och förstör testmiljön till nästa test.

Lätt att komma igång - sparar tid och pengar

Istället för att lägga tid och pengar på att konstruera ett eget system, utvärdera pumpar, ventiler och andra viktiga komponenter, för att slutligen verifiera att allt fungerar, behöver du bara sätta i kontakten och koppla in den fixtur som du byggt upp för ditt testobjekt. Så snart du har ställt in rätt parametrar för den aktuella fixturen är du igång med ditt läcktestsystem.