Vad är nästa steg inom läcksökning?

Alternativa spårgaser och förbättrad känslighet

Helium är den spårgas som lämpar sig bäst för att hitta mycket små läckor. Traditionellt har INFICON använt helium som spårgas. I många industriella tillämpningar används emellertid andra spårgaser, t.ex. vätgas (blandat med kvävgas) eller koldioxid. Dessa spårgaser är inte lika ädla och dyrbara som helium och bidrar till lägre produktionskostnader i industriella tillämpningar. INFICON inser behovet av alternativa spårgasprodukter och har därför utökat sin portfölj genom förvärv av vätgasläcksökare från Sensistor-divisionen från Pfeiffer Vacuum, och en liten division från Applied Sensors. Genom dessa förvärv får INFICON ett bredare produktspektrum och inte minst viktig expertis inom vätgas som spårgas och dess tillämpningar.

Redan idag finns det betydligt fler läcksökningsapplikationer där utspädd vätgas är bättre lämpad än helium. För att ytterligare utöka det här området, kommer INFICON att lansera en ny dedikerad sniffer-vätgasläcksökare för mycket krävande applikationer under andra halvåret 2013. Vi kommer att berätta mer om detta i kommande nyhetsbrev. Har du redan idag behov av vätgasläcksökare kan du kontakta din lokala försäljningsrepresentant som hjälper dig att finna det bästa alternativet baserat på redan idag breda sortimentet av vätgasläcksökare från INFICON.

Fler fullständiga lösningar

Förutom detektorn i sig, förlitar sig framgångsrika läcksökningssystem på know-how och support, samt lämpliga tillbehör för lätt integration av läcksökare i produktionsprocessen. I linje med detta har INFICON lanserat Spårgasfyllaren Sensistor ILS500 F. Enheten kan användas för att fylla testobjektet med helium eller vätgas och  fungerar med alla INFICON spårgasläcksökare. Läs mer om spårgasfyllare ILS500 F i detta nummer.

Bredare läcksökningsområde

Historiskt sett har INFICON utvecklat läcksökare som upptäcker mindre och mindre läckor. Senast med lanseringen av PERNICKA 700H, framtagen för detektering av ännu mindre läckor i hermetiskt tillslutna detaljer. I framtiden har INFICON för avsikt att utöka sortimentet av läcksökningsprodukter så att det inkluderar kostnadseffektiva lösningar för större läckage. Ett första steg i den riktningen var lanseringen av T-Guard Läcktestare (2009) som har genererat många nya tillämpningar för INFICON-produkter i och med att den fyller gapet mellan tryckfalls-/vattenbadstillämpningar och heliumhårdvakuumtestning. INFICON har nu förbättrat T-Guard ytterligare genom lanseringen av en ny programvaruversion för snabbare detektering av större läckage. Klicka här för att läsa hela artikeln om detta.