BMW i Kina använder INFICON läcksökare

Den nya BMW-fabriken i Shenyang, Kina, är den första i BMW's historia som byggs utanför Europa. BMW-motorn har ett enastående rykte världen över för sin prestanda och tillförlitlighet. Tack vare sin ledande position inom läcksökning föll valet på INFICON när leverantörer till den nya produktionsenheten skulle väljas. "För närvarande använder både den nya BMW-fabriken och även andra fordonsserviceställen våra läcksökare. BMW växer snabbt på den kinesiska marknaden, och vi ser fram emot att ytterligare utveckla vårt samarbete" säger Zhao Feifan, Försäljningschef hos INFICON Kina.

En modern motor har en komplicerad design med många områden att läcksöka. Dessutom måste tiden som behövs för att läcksöka en motor göras så kort som möjligt. BMW utmanade INFICON att ta fram ett förslag på en tillförlitlig lösning som skulle kunna göra jobbet. Tack vare sin enkelhet att och låga kostnader uppfyllde INFICONS läcksökare Sensistor ISH2000 helt och hållet de tekniska kraven och har därmed blivit det perfekta instrumentet för BMW.

Säkra kvaliteten

Det bästa exemplet på hur kritiska läckor kan vara hittar vi när vi tittar på motorns kylsystem. När motorn är igång stiger temperaturen snabbt. Om värmen inte kan avledas i tid så leder det till sämre prestanda och i värsta fall även till motorhaveri. INFICONS läcksökare ISH2000C kan enkelt användas på motorns komplicerade kylsystem. Detta leder till att önskad kvalitet säkerställs och att risken för avtagande motorprestanda och överdriven bränsleförbrukning kan undvikas.

"BMW investerar mer pengar i Shenyang, ökar produktiviteten och breddar produktionsledet. Instrument från INFICON används redan globalt i BMW's fabriker. I Kina är vårt mål att uppnå en god kärnkvalitet. Vi hjälper BMW med detta, från motorn och genom hela fordonet", säger Feifan.

För mer information om INFICON Sensistorprodukter, besök gärna www.sensistor.com.