MOTEK 2012: SENSISTOR ILS500 F, Spårgasfyllare för läcktest, nu också för helium

På MOTEK 2012 (Stuttgart, 8-11 oktober; hall 1, monter 1408) presenterar INFICON för första gången den nya spårgasfyllaren för läcktest Sensistor ILS500 F. Utöver Sensistor vätgasläcksökare fungerar enheten numera också med alla INFICON heliumläcksökare. Effektiv hantering av spårgas är ett avgörande moment vid industriell läcksökning och täthetsprovning med helium eller vätgas. Med Sensistor ILS500 F erbjuder INFICON en komplett lösning. Spårgasfyllaren för läcktest ILS500 F kombinerar omfattande funktioner i mjuk- och hårdvara i en kompakt anläggning för spårgasfyllning, grovläcktest och fixturstyrning. Effektiv spårgashantering medför korta cykeltider och är avgörande för en problemfri testanläggning.

Sensistor ILS500 F har få rörliga delar och är därför i princip underhållsfri. Med spårgasfyllaren Sensistor ILS500 F vänder INFICON sig till systemtillverkare som vill bredda sin produktportfölj med system för täthetsprovning med vätgas eller helium som spårgas. Samtidigt kan även småserietillverkare - som kräver ständig hög testkvalitet utan stort integrationsarbete - ha nytta av ett enkelt och lättanpassat spårgasfyllningssystem.

Sensistor ILS500 F evakuerar och fyller testobjektet med spårgas, utför grovläcktest, reglerar trycket och gör ett blockeringstest. Tack vare lättprogrammerade pneumatiska styrutgångar finns möjlighet att använda positioneringssystem och pneumatiska ställdon direkt via spårgasfyllaren. Sensistor ILS500 F garanterar därmed korrekt och säker anslutning av testobjektet. Dessutom evakuerar Sensistor ILS500 F spårgasen ur testobjektet efter test och förhindrar därmed oönskade spårgasutsläpp i testområdet. Spårgasfyllare för läcktest Sensistor ILS500 F är unik i sin klass i att förena alla dessa funktioner i ett kompakt, lättmanövrerat system.

I kombination med INFICON vätgas- och heliumläcksökare erhåller kunderna ett komplett paket av komponenter som kan kombineras med varandra för att lätt kunna sätta ihop en välfungerande täthetsprovsanläggning.