E-bok Guide för läcksökning av värme-, ventilations- och klimatsystem (HVACR)

INFICONs senaste e-bok, “Leak Testing for Refrigeration, Air Conditioning and Heating (HVACR) Systems” är tänkt att hjälpa tillverkare inom värme- och kylindustrin att identifiera den rätta läcksökningsmetoden för test av system och komponenter. E-boken kan laddas ner kostnadsfritt på https://www.inficon.com/en/markets/air-conditioning/e-book/ och finns just nu tillgänglig på engelska och tyska.

Del 1

Del 1 av boken förklarar grunderna i läcksökning och beskriver styrkor och svagheter hos de vanligaste läcksökningsmetoderna: från vattenbad och tryckfallstest till ackumulation och läcktest med sniffning. Här presenteras även de vanligaste spårgaserna helium och vätgas (Formiergas).

Del 2

Del 2 av boken beskriver de ökande kraven på miljö, hållbarhet och effektiv energianvändning och förklarar utmaningarna med test av kyl-, luftkonditionerings- och värmesystem. Dessutom förklarar man i detalj de 10 vanligaste felen vid läcksökning vilka inkluderar bland annat föroreningar i testobjektet, temperatur- eller tryckpåverkan vid läcktestet och trånga läckpassager och grovläckor.

Klicka här och läs om hur du förbättrar kvalitet med läcksökning på värme-, ventilations- och klimatsystem (HVACR)!