Från naturgas till vätgas med hjälp från INFICON

Vätgas spelar en viktig roll i energiomställningen mot ett klimatneutralt samhälle och i många länder undersöks möjligheten att minska användningen av naturgas till förmån för vätgas. Att blanda vätgas med naturgas i gasnätet är ett steg i den riktningen. För att dessa gaser ska kunna användas så effektivt som möjligt måste man dock ta hänsyn till viktiga säkerhetsaspekter.

I Storbritannien genomförde stora gasnätsägare, i samarbete med HSE (Health & Safety Executive)-laboratoriet, omfattande tester på befintliga naturgasgasledningar för att kontrollera säkerheten vid en framtida vätgasdistribution. Gasledningar med vätgas inblandad i naturgas har testats och utrustning har utvärderats för att hitta den bästa gasläcksökaren till det nya vätgassamhället. Här spelade INFICON en viktig roll.

Egenskaper som läcksökarens selektivitet, svars- och återhämtningstid samt mätnoggrannhet beaktades vid utvärderingen.

Tester visade att vätgasläcksökaren Extrima® från INFICON hade den bästa selektiviteten och bästa återhämtningstiden samt en enastående läcksökningskapacitet.

Med innovativa instrument en bred expertis bidrar INFICON till att underlätta övergången från naturgas till vätgas.

Vill du veta mer om INFICONs innovativa lösningar till tele, vatten, el och gas? Klicka här eller kontakta oss på reach.sweden@inficon.com